vineri, 20 ianuarie 2017

Rețea de preoți Pro Vita în protopopiate

Departamentul Pro Vita este parte a Sectorului de Misiune, Statistică și Prognoză Pastorală din cadrul
Centrului Eparhial Iași. Misiunea noastră pune în lumină scopul după care ne ghidăm, ca entitate pentru viață și reprezintă reperul nostru în tot ceea ce planificăm și realizăm. Fiecare viață este importantă, fiecare om merită o șansă! Viața începe din momentul concepției și merge dincolo de moarte! Dorim să devenim un partener stabil al societății și să fim prezenți acolo unde este cea mai mare nevoie.
Credem că familia trebuie susținută și protejată pentru că în sânul ei se nasc generațiile și tot ea contribuie decisiv la formarea personalității și caracterul omului.
Dorim să fim parteneri ai unei societăți în care nașterea unui copil să nu fie pusă sub semnul întrebării și în care altruismul să fie fundamentul relațiilor între oameni.
Departamentul Pro Vita are și o rețea de preoți cu scopul de a eficientiza implementarea acțiunilor pro vita în cadrul Arhiepiscopiei Iașilor (județele Iași, Botoșani, Neamț).
Fiecare protopopiat are un Birou Pro Vita care va prelua problemele legate de salvarea, protejarea și cultivarea vieții, conform misiunii Departamentului Pro Vita al Centrului Eparhial Iași.
Fiecare Birou Pro Vita va fi coordonat de preotul pro vita, desemnat pentru protopopiatul respectiv.
Prin Biroul Pro Vita orice preot are acces la activitățile de ajutorare a femeilor însărcinate aflate în risc de avort, a familiilor cu peste 8 copiii sau la activități de informare și prevenție.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu